Berättare


Sedan slutet på åttiotalet har jag försörjt mig som muntlig berättare. Det är fortfarande lika spännande. Läs mer om mig på sidan om bakgrund & skryt!

När passar det att engagera en muntlig berättare?
En berättare kan framträda på en stor scen eller vid ett köksbord, på teatern eller i en skogsbacke. Jag har berättat på tunnelbanan i Stockholm också ;-) I alla sammanhang där en trubadur skulle kunna sjunga kan också en muntlig förtäljare framträda.

I mer än tjugo år har jag livnärt mig som berättare för vuxna och för barn. Jag har framträtt på berättarkvällar, berättarfestivaler, konferenser, personalfester, sagostunder, radio & TV i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, England, USA, Kanada, Ukraina och Malaysia.

Vad kan jag berätta?
Mina specialiteer som berättare är skrönor, livsöden, nordisk mytologi och sagor från främmande kulturer. Här nedan är några av mina program:

Mer än sanning...
Skrönor och skepparhistorier från Köksnäset och de sju haven. Ett lätt, listigt och underhållande berättarprogram som passar i de flesta sammanhang

Mina Liv
En obeskrivlig och häpnadsväckande resa genom tiden. Du kommer inte att tro dina öron!

Skapelser - från Big Bang till symaskinen
Vad kommer att ifrån? Och vad ska vi ha det till? Berättelser om ursprung och uppfinningar.

Simma lugnt! Berättelser om tiden.
Har du också svårt att hinna med allt? Skulle du också behöva en extra dag någonstans mellan onsdag och torsdag? Då behöver du ta det lugnt, slappna av och lyssna så ska jag berätta...

Odens öga & Egils saga
Ur den nordiska mytologin hämtar jag många fascinerande historier. Skalden och vikingen Egil Skallagrimsson är en av de märkligaste gestalterna i de isländska sagorna. Han är väl värd en närmare bekantskap.

Skrönor och mysterier från de sju haven
Haven har alltid varit ett mytisk land för mig som berättare. Där känner fantasin inga gränser...

Sagor och sägner för skolbarn
För skolbarn berättar jag många olika slags berättelser, historier om små och stora hjältar och hjältinnor, berättelser om den listige spindeln Anansi, finurliga och tankeväckande dilemmasagor, historiska berättelser, folksagor från främmande kulturer, svenska sägner och spökhistorier m.m.

Den talande dödskallen
Jag berättar inte gärna riktiga spökhistorier för små barn. Men äldre skrämmer jag med förtjusning... om du vågar kan du genast pröva den totala skräckupplevelsen!

Och mycket annat, till exempel...

Udda människor & jämna plågor
Själar & Shamaner - berättare från andra världar
Monstrets moder - om Mary Shelley
Prinsessans pappa - sagan om HC Andersen
När Korpen stal ljuset - indianska berättelser


..och några program till! 
  E-mail  |   Ulf Ärnström   |   Fortbildning   |   Pedagogforum   |   Inspiration   |   Nyheter & Hem   Site Meter