Inbjudan - Ratatosk
 
   

Inbjudan


till e-postlistan Ratatosk

Du inbjudes att delta i ett nordiskt utbyte av tankar, erfarenheter och berättelser.

Festligheterna kommer att äga rum dygnet runt på nätet. Visserligen kan ingenting ersätta verkliga möten, djupa samtal och goda berättarstunder. Men de kommer att bli fler och bättre om vi tar vara på möjligheterna att knyta samman människor som intresserar sig för muntligt berättande över hela Norden.

Vad är en e-postlista?
Helt enkelt en grupp människor som skickar mail till varandra. Den som anmäler sig till listan, får automatiskt alla mail som skrivs. Många, om det är många och flitiga brevskrivare på listan. Få, om diskussionerna svalnat eller vädret är för vackert för att sitta vid datorn. Om du svarar på något eller tar upp en ny tråd skickas ditt inlägg omedelbart till alla andra. Man kan lätt välja vilka inlägg och trådar man vill läsa. Vill man inte vara med är det bara att avanmäla sig.

Vad kan man ha den till?
En öppen e-postlista innebär att innehållet beror på deltagarna själva. Men ramen för vad som passar på listan är att man använder den till att:

  • Utbyta tankar, erfarenheter och berättelser

  • Bygga upp informella nätverk och kontakter i Norden

  • Utveckla både den muntliga berättarkonsten och fortellermiljöerna


Du har lika stor möjlighet som alla andra engagerade att påverka innehållet och att bidra till samtalsklimatet. Ordet fortellermiljö är stulet från norskan. En svensk kanske i första hand associerar till inredningen i berättarlokalen. Men ordet har mer med det sociala klimatet att göra.

Vilka kan vara med?
Alla som har intresse av att läsa inlägg på dessa teman. Man kan mycket väl ha glädje av den utan att skriva något själv. Men det behövs bidrag från alla olika slags muntliga berättare, från organisatörer och kulturarrangörer och inte minst från de goda lyssnarna.

Kan du sprida tanken?
Känner du någon annan som kan tänkas vara intresserad? Kan du då skicka denna sida till honom eller henne? Instruktionerna för hur man anmäler sig ligger på hemsidan. Skriv gärna också en personlig förklaring till vad det rör sig om.

Tillbaka till Hemsidan


       
 
Hemsidan | Deltagarlista | Presentationer | Netiquette | Webmaster